دانش اموز کنجکاو

نظرسنجی

به وبلاگ رامین خوش آمدید


بیماری کرونا

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، در مورد برنامه های در دست اجرای معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و حمایت های ویژه از طرح های پژوهشی مرتبط با کرونا خبرداد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات :دومین جلسه کمیته پژوهشی کرونا دانشگاه علوم پزشکی ایران در روز 24 اسفندماه در طبقه هشتم کتابخانه مرکزی تشکیل شد.  معاونت تحقیقات دانشگاه  ابتدا ضمن بیان  56 طرح تحقیقاتی مرتبط با کرونا که از طرف دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سامانه ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی به ثبت رسیده است گفت: 9 طرح تحقیقاتی مرتبط با کرونا اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران که در طی هفته گذشته در سامانه پژوهشیار ثبت شده بودند، یک به یک مطرح و مورد بحث قرار گرفت. در نهایت هر 9 طرح ارائه شده با انجام اصلاحاتی مورد تایید قرار گرفتند.

دکتر متولیان افزود: طرح های پژوهشی مربوط به کرونا را به دو دسته می توان تقسیم کرد: گروه اول طرح هایی که در پاسخ به سئوالات بالینی و مدیریتی متخصصان و سیاستگذاران انجام می شوند و لازم است در اسرع وقت نتایج آنها برای تصمیم گیری در اختیار آنها قرار گیرد و گروه دوم: طرح هایی هستند که برای مستندسازی تجربه اپیدمی در کشور ایران و انتقال این تجربیات به دیگران انجام می شوند. وی طرح های کارآزمایی بالینی داروها و مطالعات اقدام پژوهی مشارکتی از گروه اول؛ و مطالعات سری موارد و مورد-شاهدی را از مطالعات گروه دوم نام برد. وی تاکید کرد که این پاندمی، تجربه ای است که ممکن است در طول عمر یک پزشک یا یک پژوهشگر فقط یک بار اتفاق بیافتد، و ما به عنوان حامی تحقیقات و فناوری لازم است از پژوهشگرانی که در این زمینه تحقیق می کنند و فناورانی که در حل این بحران ایده های نوآورانه دارند، حداکثر حمایت را در کوتاهترین فرصت ممکن داشته باشیم.

دکتر مسعود سلیمانی دودران، مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ایران در حاشیه این نشست خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط ویژه موجود، دانشگاه محدودیتی در حمایت از طرح های تحقیقاتی که به مهار کروناویروس جدید کمک کند، ندارد و آمادگی داریم پروپوزال های دیگر را هم طی جلسات فوق العاده  آتی که به صورت حضوری یا غیرضروری تشکیل می شود، ارزیابی و تصویب کنیم. وی با تاکید بر این که به رغم تسریع روند ارزیابی طرح های مرتبط با کروناویروس، بررسی و تصویب طرح ها با رعایت دقیق ضوابط کیفی انجام می شود اظهار داشت: به دلیل تعهد و تلاش مضاعفی که محققان دانشگاه در شرایط حساس فعلی دارند و لذا کمترین دغدغه ای در زمینه مسایل مالی دارند مطمئنا در مدتی کوتاه شاهد به ثمر نشستن این طرح ها با حداقل هزینه ها خواهیم بود که کمک قابل توجهی به شناسایی ابعاد مختلف کروناویروس جدید و اپیدمی اخیر و مهار آن خواهد کرد.
لازم به توضیح است که در پی اپیدمی ویروس کووید 19 در ایران، کمیته پژوهشی کرونا توسط معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل شد. در اولین جلسه کمیته پژوهشی کرونا که در روز شنبه هفدهم اسفندماه برقرار شده بود، به پیشنهاد دکتر متولیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، چهار کارگروه برای مدیریت پژوهش های کرونا تشکیل گردید. این چهار کارگروه شامل: پژوهش های اپیدمیولوژی و سلامت عمومی، پژوهش های بالینی، پژوهش های علوم پایه و ویروس شناسی و پژوهش های مرتبط با حفظ سلامت کارکنان بودند. کار گروه ها به بحث در مورد عناوین پژوهشی پیشنهادی پرداختند و مقرر شد در اسرع وقت پروپوزال ها تدوین و در پژوهشیار ثبت شوند که 9 مورد پروپوزال ثبت شده در جلسه دوم به تصویب رسید. از پژوهشگران علاقمند دعوت می شود تا طرح های پژوهشی خود را در اسرع وقت در سامانه پژوهشیار ثبت نمایندو طرح های فناورانه خود را به مرکز رشد و مدیریت توسعه فناوری دانشگاه ارائه دهند.


مطالب مرتبط با بیماری کرونا:
ارسال دیدگاه جدید
کد امنیتی رفرش